I used to play in the grass in Kinkhyttan, then I took an arrow to the knee

Kalla mig nörd eller vad ni vill. Detta utryck har blivit ett fenomen, fråga mig inte varför men det går ju faktiskt att använda var som helst. Uttrycket kommer från Spelet Elder Scrolls: Skyrim och man får höra det av stadsvakterna genom spelets gång. I used to bblablbablabalblab, then I took an arrow to the knee.

Nu när grabben fått alla Astrid Lindgren filmer (Rasmus på Luffen, Emil i Lönneberga etc) så lever man tillbaka på tiden när man var liten i Kinkhyttan. För er som inte vet är det en liten by i Närke där vi har vår stuga och där även mormor och morfar bor. Det ligger mitt ute i skogen, röda hus med vita knutar och grusväg, precis som i dessa filmer. På somrarna är det så sjukt idylliskt där uppe men vi har också haft några av våra finaste jular där uppe. Snön förvandlar landskapet till något obeskrivligt mysigt. Nästan som på film :D


Lite vinter/sommar jämförelse på stugan i Kinkhyttan


Idag är det nyårsafton och jag skickade ut granen men den tog inte barren med sig. Dem lämnades kvar på vardagsrumsgolvet och min kollega.. Electrolux Dammsugare fixade biffen. Anton underhöll genom att titta på Bambi och fälla goa kommentarer. Btw så är det rätt kul att sen en gammal Disney film, typ Bambi, och jämföra med de nyare. Hela atmosfären, moral och etik, uppbyggnad av känslor, användet av musik... Det skiljer sig mer än vad man trodde. I vilket fall är det ett vackert hantverk


Bambi köptes in på Bluray så att den gör sig rättvisa

Nu idag ska jag jogga för sista gången iår och nästa år blir det att ligga i. Tänkte då återigen anmäla mig till Malmö Halvmarathon. Jag kanske till och med anmäler mig till fler. Det var skitkul sist även om det var ruskigt jobbigt men den här gången ska jag vara mer förbered. Se min målgångsvideo här. Så nu blir det att packa ihop, lämna Anton hos Kalle och Monika, jogga 1 mil till fet musik, hem och stryka skjorta, invänta upphämtning av brorsan kl 16, äta, dricka, skrika Gott Nytt år, konstatera att det är 2012 och se om filmen hade någon sanning i sig, sova.

Ett pryltips idag är för alla musiker. En pedal jag köpte i höstas som är fantamej det fetaste i ljudväg jag hört. Förvandlade min 15w transistor till en liten monster-övnings-förstärkare.


BLACKSTAR HT-DUAL

Vi hörs nästa år !!

Bäver ut

Låttips:
Lagwagon - May 16
Bruce Springsteen - Terry's Song
Vampire Weekend - Holiday











3 dagar senare

....från 3 år till 3 dagar. Nytt rekord tamejfan.

Jag lovade bandmedlemmen Dennis att ge han cred för att han återupptäckte min gamla blogg. CRED CRED.


Nu är julen över för 30:e gången och det har varit bra. Den riktiga julstämningen har väl inte infunnit sig riktigt sedan 2006 av olika anledningar men en som älskar julen här hemma är Anton. Så härligt omedveten om sin egen medvetenhet kring allt. Tomtar är kul tills han kommer på julafton, då blir det knäpptyst... iallafall tills sista paketet då han har mjuknat lite. Efteråt är det full rulle och pappret yr i hela rummet fram tills sista klappen då han tittar sig omkring och konstaterar.... "inga mer till Anton" :)

Vi hade köpt den perfekta julklappen trodde vi, en SPIDERMAN-dräkt med extra muskler haha. När vi skulle prova den så var det absolut inte poppis men han såg för jävla rolig ut. Har tyvärr ingen bild på det men det kommer kanske senare då vi samlat in bilder från aftonen. Det blir byte, får se om nåt kan slå favoritklappen som var ett gevär från morbror Jimmy.

Jag hade inte tänkt pladdra om vad som skett på juleafton för den ser väl snarlik ut i det flesta hem. olika märken på julöl och julskinka kanske. Nej, jag fick en skrivbegär nu för jag blir bara så trött på alla galor. Jag har för mig, men jag kan inte svära, att det fanns en tid då dessa var färre men av betydligt högre kvalité. Nu är det samma sak varje gång, bara olika konton och för mig ger det motsatt effekt. Jag blir bara irreterad på dess urusla "underhållningar". Musikhjälpen har hittat en bättre metod som känns mognare, bättre, fräschare och inte alls så påtvingande som galorna kan vara.
Sen är ju inte alla galor insamlingar utan bara, ja vetifan. Idrotts och fotbollsgalan tycker jag de kan ha bakom skynken för sig själva om kanske ett inslag i sportspegeln om vinnarna. Det äääär så tråkigt.

Nog om det.

vet inte vad jag ska skriva mer mer än godnatt. Här kommer lite bilder, tips på prylar och låtar :D

Tjohej



Hittade Anton här efter en lång tyst stund.


Första Julgranen i vårt hem. Nån gång varje dag konstaterar Anton att han och Pappa har hängt upp kulorna


Vi håller på för fullt att spela in nya låtar i bandet. Kommer snart och det blir bra :D


Har ni nån gång eller kanske alltid behövt sänka ljudet pga fruntimret eller kanske till och med gubben ? Här är lösningen. Turtle Beach PX5 som funkar både till xbox 360 och ps3. Både jag och Jeanette är sjukt nöjda :D

Lite fina bitar att lyssna på i vintermörkret

The Borderline Saints - Carnivore (låttitel passar bra nu när man frossar kött på julen)
Porcupine Tree - Anywhere Somewhere but not here
Refused - Coup d'ètat
Fenix Tx - Phoebe Cates


På återseende

Beaver out

3 år senare

Jahapp, satt för 10 min sedan och surfande runt på mellandagsrea-erbjudanden och plötsligt slog tanken mig att kanske min gamla blogg finns kvar. Oh fasen, det gjorde den och jag trodde verkligen inte att det var 3 år sedan jag skrev här sist. Myten är väl sann, ju äldre man blir desto "snabbare" går tiden.

Jag läste att jag tidigare hade en "världens längsta blogginlägg" och jag tänkte kanske slå det nu, att sammanfatta 3 år måste ju bli en hel del text. Nej, det struntar jag i, delsa orkar jag inte och dels tror jag ingen orkar läsa ett sånt inlägg. Jag skriver av mig lite så får vi se om det blir nåt intresse.

Vart börjar man då ? Ta en 3 år eller 3 dagar gammal händelse ? Jag tar en i högen och det blev...

Berättelsen om diskmaskinen
Jag borde verkligen vinna på lotto så att jag kan betala för allt som ska göras för mitt tålamod räcker verkligen inte till när det gäller det mesta i "fixar"-väg. Nu senast så hade låset låst sig på diskmaskinen (händer då och då) och denna gång ville den bannemig inte sammarbeta. Jag pillade och svor och värre blev det, nån plastfjäder flög ut och gick inte att rubba och jag fattade inte ett skit. Förbannad som ett as tänkte jag att nu ska Siemens-plåtburken få veta att den lever.

Det gjorde den, sen dog den helt.

Jag tänkte att jag skulle öppna fronten för att komma åt låsmekanismen och efter att jag skruvat ut skruv nr 5000 så small det bara till och fjädern till luckan slog igen hade mina gitarrplinkande fingrar varit emellan så hade de pekat åt alla håll nu. Fingrarna var utom fara men plast, gummi och allt skit tyskarna tryckt in där sprack och gick sönder. GRATTIS, 1 st Diskmaskin på mellandagsrean blir väl roligt !!! Finns ju verkligen roligare saker att köpa men ska man se på den ljusa sidan (och det måste man verkligen göra dessa mörka tider) så är ju det faktiskt tråkigare att tanka bilen. Totalt meningslös jämförelse men jag skrev det ändå.

Iallafall. Idag (25/5) slog vi oss fram på Expert bland allt folk som verkar stå och glo på stjärnorna inomhus och hittade en till schysst pris. En ny Siemens som ser nästan exakt likadan ut fast fungerande fjädrar och lås. Blev glad nu att vi fick den för 3400 kr när den kostar 6300 kr på tretti.se. Sedär, en ljusglimt i detta scenario.

Jag har inte installerat sånt här för men hur svårt kan det vara ??? Tog mig en hel eftermiddag och resulterade i en läckande koppling som sitter vid vattentillförseln från blandaren. Nu blir det jakt på en billig VVS:are för att byta ut den för nu rör jag inte den mer.

Sagan är inte slut men den kommer att få ett lyckligt slut


Annars då ? Vad händer i Bäverns liv ? Grabben min har fyllt 2 år och 9 mån men ser ut som en 4 åring. Rejäl grabb som vet vad han vill :) på gott och ont tycker mamma och pappa. Han har börjat intressera sig av Disney filmer och då får ju pappa en liten ursäkt att låtsas vara barn igen och se dessa filmer. Jag är barnsligt förtjust i flera utav dem, inte minst Lejonkungen som till och med köptes in på Blu Ray. Anton älskar lejonen så mycket att jag börjar bli orolig för att om 20 år går ut i pressen med "jag är ett lejon i en människokropp". Han älskar att ryta,morra och fräsa som de gör haha.

Det finns en massa annat jag gärna skriver om men kaffet bredvid kallnar och Whiskyn får skinn så det blir dags att runda av.

Jag avrundar med lite inköp och rekommendationer från min sida :)

Mackmyra Special Whisky 649 kr på Systemet


Mycket trevlig ny bekantskap. Jag gillar inte riktigt den "vanliga" oranga men denna överraskade mig. Rekommenderas.

D-Link Boxee


Innan vetskapen att en ny diskmaskin skulle köpas så sprang jag och köpte denna. Tidig julklapp eller sen födelsedagspresent till mig själv ? Både och hehe. Jag har inte kollat mycket film och så innan men med denna är det så jäkla enkelt och bra !!! Fina grejer

Skyrim PS3

Har ni bara råd med ett spel och vill ha bang for the buck så är det detta spel som gäller... Har bara börjar lira det men fyfaaaan vad stort och KUL :D

Precis som förr listar jag lite rekommenderade låtar :)

Tegan and Sara - Get it Off
Against Me! - Trash
Laleh - Snö


PÅ ÅTERSEENDE

BEEEAVER out




RSS 2.0