En roman !!! Del 1

Hej allihopa ! kan bara säga nu att inlägget är i två delar... del två kommer efter denna !

Nu har det gått så lång tid att ni alla säkert gett upp hoppet med mina uppdateringar här. Anledningen är enkel till denna brist, mycket att göra i kombination med lathet. Men det har hänt en hel del sen dess, svensexa, midsommar, allmänt festande och inte minst, bröllop.

Svensexan var ett kapitel för sig och jag tänkte dra igenom hela dagsschemat som vi kämpade med och faktiskt höll ! Vi har ju 3 st "offer" som vi fint kallar dem som gifter sig nu i sommar och då fanns det en super idé att slå ihop allt till en stor svensexa. Tanken blev verklighet och vi var ett gäng på 17 pers som höll på från tidig morgon till sen natt. Hela veckan innan den 16:e juni stressade jag och majk som fan för att hålla ihop allt, planerade och fixade sent varenda kväll den veckan och fick hjälp från flera i gänget. Jag tänkte förklara hur vi fixade allt vartefter jag berättar om dagen så blir det nog skitbra haha :)

16:e juni

kl 06.15 : Bäverns klocka ringer och är så in i helvetes trött och samtidigt väldigt spänd och nervös för att allt ska gå i lås. Jag kom hem från Majk kl 2 på natten för vi hade fixat o donat hela kvällen.

kl 06.45 : Jag kommer hem till Majk och ringer tills hans mobil (han hade inte vaknat än och flög upp). Jag skulle fixa med det sista hemma hos honom och packa fram allting vi skulle ha med oss under dagen.

kl 06.50 : Burnar iväg med Ankans bil (ett av offren) för att hämta Nisse i Malmö och den hemliga mannen i bussen som vi kommer till senare. Varför hade vi Ankans bil ? Kvällen innan skulle vi kolla ut positioner vi kunde smygfilma offren ifrån när de kom gåendes och upptäckte att Majks bil inte startade ! PANIK ! Ringer Sabina och av ren slump ska hon gå ut och ställa in bilen i garaget, majk sticker dit fort som fan för att hämta den. Vi hade nämligen problem med bilar eftersom vi var tvugna att ha 4 st bilar för att köra runt 17 pers.

kl 07.00: Majk kommer in i Malmö och hämtar upp Nisse och den hemlige mannen. Samtidigt håller Bävern på för fullt hemma hos Majk i hans föräldrars hus. Förbereder "offrens" kartor, packning och annat inför kvällen. Meningen var att vi skulle ha förfesten där hemma sen och även en del andra aktiviteter.

kl 07.10: Majk kommer tillbaka efter att ha hämtat och lämnat nisse och "the other one" hos fille. Fille skulle bjussa dessa på frukost för att sedan ta sig till en busstation innan staffanstorps "huvud"busstation för att släppa på "den hemliga mannen".

Ni undrar vad vi hade för planer för dessa. Kalle hade ordnat med sin Svåger bengan som knackade på hos de tre offren vid olika tidpunkter och leverade varsitt paket med fraktsedel och allt, alla tre hade andra inplanerade planer inför dagen så de blev överraskade hehe, Padde blev putt som resultat av chocken för han skulle till tyskland och handla sprit hahaha. I dessa paket fanns det varsin dräkt som var deras "icke" jag kan man säga. Ryssen som inte är den mest spontana utan ibland läskigt lugn blev en helspexad Clown (se bild). Ankan som är allt annat än "husmor" fick bli en french maid (se bild). Padde som är en person där allt ska vara så manligt som möjligt fick bli en vacker skogsfe (se bild). I dessa paket hade de vägbeskrivning och klockslag. Det svåra var här att de bor alla tre inom en radie av ca 200 m så de fick inte se varandra när de skulle gå till sina positioner som var varsin busshållplats.

kl 07.30 - 08.45: Jag och Majk blåser på i Staffanstorp för att hinna placera oss på våra hemliga positioner som vi skulle filma ifrån. Padde var först ut till sin första station (han fick flera stationer eftersom han skulle gå en bit) och det var kanske 2 min innan han kom dit som vi satte upp den första stationen. Där fanns en karta till och mat. När han var utom synhåll sprang vi till bilen med våra kameror, buuuurnade till Paddes nästa station (han gick fort grabben) och satte upp nästa. Sen slirade vi iväg till Ryssens enda station kastade ut påsen (stationen) på en liten fotbollsplan som ligger precis där de bor. Burnar iväg till Ankans enda station och efter det skulle vi gömma bilen för att sedan springa till vår hemliga position där vi skulle filma både Ankan och Ryssen. Hela tiden hade vi telefonkontakt med Kalle som sa när paketen var levererade så vi hade koll på logistiken.
Ankan fick vi bara en filmsnutt av som gick förbi oss tidigare än vi räknat med och Ryssen filmade vi en del när han satt på busstationen och såg allmänt het ut i sin dräkt.
Jag smyger iväg för att få bättre vinkel på Ryssen men kom på att vi inte hade filmat Ankan så mycket så jag springer till hans station för att filma honom när han går på bussen. Alla tre offren hade 30 kr i enkronor som de skulle betala med och såhär på efterhand fick vi höra att busschauffören hade redan när Ryssen gick på frågat om han också hade 30 enkronor och sen även när Padde gick på haha.
Majk och jag möts upp vid bilen och vi märker att Majk har tappat nycklarna !! FAN, vi skulle vara i Malmö (dit offren nu var på väg med bussen) för dem. Vi sprang tillbaka till vårt gömställe, hittade nycklarna och sprang tillbaka. Bilen gick i 200 knyck in till Malmö eftersom vi hade kommit så mycket efter. Ankans V70 fick veta att den levde.

På deras färd till Malmö hade vår "hemliga mannen", med vår kamera, gått fram till offren, sagt att fyfan vad roliga de såg ut och undrade om han fick ta en bild. Vi fick bild och han frågade om det var samma fru de skulle gifta sig med haha, klockren kommentar. Sen fick de ett kuvert av honom och han gick av på nästa station i Malmö, där väntade Kalle som plockade upp kameran och majks busskort som han hade använt och sen gick den hemliga mannen hem och lade sig.
I kuvertet fanns instruktioner och karta var de skulle gå av och sen gå till. PÅ denna plats hade vi sekunder innan de anlände kommit fram till och filmade de små stackarna i sin dräkter när de kom mot oss. Här mötte vi upp Daniel, Ryssens best-man.

image57image58
Vackert sällskap på bussen


09.10 : Kram kram, och grattis -> på med ögonbindel på dem, in i bilen och mot Go-Carten som var första aktiviteten.

09.20: Möter upp hela gänget på 17 pers på parkeringen utanför go-carten, många skratt och grattis innan vi gick in o brände gummi.

Vi hade en tävling mellan dessa tre. Tre grenar varav Go-cart var en av dem. I go-carten var det inbördes placering mellan de tre som avgjorde. Etta fick 7 p, tvåa 5 p och trea 3 p.

Go-Cart finns inte så mycket att säga om, alla vet väl hur jävla kul det är och hur adrenalinet bara sprutar i en.
Jag minns inte exakt vilken placering det blev mellan de tre offren men de kvittar, jag minns vem som vann hela alltet.

image59
Redo Padde `?

image61
Fille är redo to GO !

image62
Här har ni vinnarna: Majk 1:a, Micke 2:a och Fille 3:a

Efter go-carten så öppnade himlen sig, det vräkte ner och vi tänkte "VAFAN", nu skulle vi nämligen iväg och spela paintball. Vi vände det till det positiva och sa att nu spelas paintball under sin rätta förhållanden, EXTREME HAHA.
Vad ska man säga om paintballen då ? Detta är varje mans dröm att få leka krig som är så nära verklgheten som möjligt. Det är verkligen overkligt vilken känsla man får, adrenalin, överlevnad och bara whooppa som ass hehe.
Här avgjordes det mellan de tre offren om hur ofta de blev träffade och poängen var densamma som i go-carten. Ankan vann denna grenen kan jag säga då han inte blev träffad en enda gång, iförsig så fegade han en del HEHEHEHE. Alla hade kamouflage kläder på sig och så även offren, men vi hade ordnat med varsin vacker tröja till dem som skulle göra det lite svårare för dem. En vit,en gul och en röd tröja fick de ha över alltihop och på tröjan fanns ett stort bullseye på magen hehe. LET THE GAME BEGIN. Vi offrade min videokamera och tejpade fast den på ankans arm och en sk. weaponcam. Emellanåt ser filmen ut som ett First Shooter spel. Detta ska redigeras och göras cooolt. Min kamera överlevde dock inte utan vi fick skruva upp hela alltet för att få ut det mycket värdefulla bandet. Denna kamera har varit med om en jäkla massa och får därför en väl förtjänt död med flaggan i topp.

image63
Perfekt väder för paintball hehe :)

image64
Ankan diggar läget dock

Efter paintballen ble det bastu, dusch, de första bärsen öppnades och sen grillades det korv. Hör och häppna, Bävern hade ställt upp med att köra så jag knäppte inte min första förän senare.

Kl var nu närmare 16-17 och vi skulle tillbaka till S-town för att inta Majks föräldrars hus resten av kvällen. Men vi hade inte tänkt och bara sitta där och dricka en jävla massa bärs för det gjordes det ändå. Vi hade nu avklarat 2 av 3 grenar och den sista vi hade fixat var en 10-kamp som blev en 11-kamp. Vi hade 11 små grenar där de 3 skulle tävla mot varandra och för var vinst fick de 3 p och kom de tvåa fick 2 p och trea 1 p. Jag tänkte rabbla upp alla här och förklara de så smått.

Dricka öl ur litet sugrör: De tre offren skulle dricka ett glas öl ur ett väldigt tunt sugrör. Man får ta i som fan och det man får upp är bara skum, MUMS. Ryssens "favorit"-gren hehe.

Spaghetti bygge: Med spaghetti och geléhallon skulle offren bygga torn. Det med högstorn vann. Padde var megasäker och trodde verkligen att han skulle vinna tills han släppte bygget som bara föll ihop platt. Ankan byggde på ett sätt som inte går att förklara hur han resonerade.

image65
Vackra verk

Guitar Hero: De tre offren fick spela Guitar Hero och för er som inte vet är det spel där man spelar på en gitarrliknande kontroll. Bäst poäng vann.

Baka tårta: Detta var en favorit hehe. De tre offren skulle baka varsin tårta utifrån de ingredienser vi hade satt ut på bordet. Grädde i olika färg, geléhallon, smarties, vaniljsås, sylt etc. Och ovanpå detta skulle de ha boxhandskar på sig. Det blev en riktigt kladdig historia. Vill inte ens tänka på Ankans gräddtårta som inte var något annat än en kladdig gräddtårta. Padde lyckades bra med dekoration men tappade på smak. Ryssens varr torr pga att Ankan hade snott nästan all grädde men smakade annars ganska gott hehe.

Dricka öl med tamponger: En klassiker som många känner till. Drick upp ett glas öl så fort du kan med två tamponger uppstoppade i varje kind. Powercheeks krävs hehe.

image66
Ett gäng hamstrar :)

Chilinöts-shootout: En smakfull gren. Tryck i en chilinöt i näsan och skjut ut den så långt man kan. Padde fick nåt jäkla dunder tryck så hans chilinöt var som en riktig raket.

image67
Går så fort att man inte ser nöten haha

Ballong fight: Haha, riktigt kul att titta på. Varje offer hade tre ballonger fastknutna med snöre på deras ben och det gick ut på att man skulle förstöra de andras ballonger och samtidigt undvika att få sina egna förstörda. Man får se en hel del roliga steg och manövrar haha :)

image68
Fight på liv och död

Kexvissling: Springa 3 längder i trädgården och sen käka 7 kex och bli den som visslar först. Inte det lättaste när man är andfådd och har trutten full av smulor. En klassiker som alltid fungerar.

image69
Ankan var lite optimistisk och trodde verkligen han kunde vissla med 7 kex i truten

Slå i spik: Slå i tre spik i ett bräde så fort som möjligt. Padde -> 4 slag helt sanslös hahaha, fan va vi garvade. Ankan -> 380 slag typ. Ryssen -> nånstans på 20 kanske.

Äpple i hink + finn gummibjörn i mjölet: Behövs ingen närmare beskrivning av grenen. Ryssen slapp göra denna då ankan var tvåa och hällde allt vatten på sig samt allt mjöl. Detta blev till en härlig deg som jag och Majk SKRUBBADE från gräsmattan dagen efter haha. Ankan fick leva med "mjäll" ett par dagar, inte ens mjällshampoo hjälpte haha.

Brottning: La grand finale. En STOR pressening, mycket matolja och tre offer i kallingar insmorda med matolja. SUMO-regler ! De fick möta varandra en och en och fyfasen vad kul de var. Halkade omkring och det verkade inte vara det lättaste att få grepp om varandra. Efter denna övning kan jag säga att de hade matolja lite varstanns ett par dagar efteråt.

image70
Glänsande kroppar... håll i er töser haha

image71
TAKE COVER !!

image73
Rengöring

Efter dessa övningar så blev det förfest och deras individuella uppdrag ! Dessvärre klarade Ankan inte av att genomföra sin pga............. fråga honom själva ;)
Dock fick Ryssen och Padde genomföra sina. Ryssen skulle rita en vacker tavla på Jessica på bröllopsdagen. Med kritor i sin hand blev det ett redigt konstverk som uppskattades när det överräcktes till Jessica bröllopsdagen.
Padde fick ta på sig en "top model"-outfit och blir fotograferad i Majks hemmagjorda lilla studio ! Blev riktigt fina/gräsliga bilder som med lite retouching blev nästan lite gulliga. En vacker bild som Petronella fick av oss på bröllopsdagen :)

Sen blev det utgång med folket som hade ork nog vilket ändå var ett gäng. VIP sofforna på Privé passade våra rumpor bra och champagnen smakade. Men där slockade det för mig och jag minns inte mer sen. Tyvärr haha.

image72
Goa pågar

Svensexan ble riktigt lyckad och värt all möda. Dagen efter bjöd de tre offren oss bestmans på middag i Malmö vilket var uppskattad schäst.

Sommarens bravader är inte slut här. Detta var bara början. Så om ni är trötta redan nu på att läsa så ta en paus och drick kaffe eller nåt.

Helgen därpå så var det midsommar ! Vi (Jag, Jeanette och Micke) skulle till Halmstad på en megafest som ett par tjejer som jag träffade i Australien hade ordnat. Jönköpingsgänget skulle också dit. Hela den där veckan tittade man på www.tv4.se/vader och hoppades på att det inte skulle regna. Men det såg mörkt ut och man undrade hur fan det skulle gå. Vi körde iväg i alla fall och det regnade ju inte lite på vägen upp och svordomarna kom tätare och tätare. De hade ordnat med ett stort Party-tält så det skulle ändå gå bra. Vi åkte till deras lägenhet, slängde i oss mat och gick bort till tältet som var en bit bort där vi skulle ha lekar. Det var roliga lekar men mindre roligt att vi i vårt lag var så dåliga. Men vi var dåliga av en anledning och den var att våra idéer gick i kras :) Sen satte vi upp tältet som skulle bli vårt hem under helgen och vi bad till vädergudarna att fan ta er om det regnar mer! Hur tätt ett tält än är så kommer det alltid in vatten och skit på ett eller annat sätt. Vädergudarna besvarade våra böner och framåt kvällen sprack det upp och resten av helgen var det fint :) Festen var riktigt lyckad och man träffade bl.a. en del av Halmstad folket där. Hade jäättekul och man har såhär efter några månader lyckats pussla ihop kvällen ganska bra!

image74
Micke gick in för lekarna men de vann inte ändå hehe

image75
Ninas lag vann flest gånger och fick pris därefter... SNAPS

image76
Soffan och Ruffy

image77
Anordnare till festen. Roberta och Camilla, BRA JOBBAT

image79
En av Halmstad killarna, herman

image80
Grillning dagen efter :) Och sen på ölen igen hehe

image81
Danielsan, Rickard o Tommy

image82
Solning strax innan avfärd på söndagen. Tack för en grymt skön Midsommar :) !

Därefter fyllde Kalle äldre än 25 år och datumet var 070707. Samma dag hade han och hans päron ordnat ett poolparty i deras hus. Vädret var inte på vår sida utan det var blåsigt, kallt och molnigt. Men vi trotsade vädergudarna än en gång och satt ute, grillade, festade, frös och några t.o.m. badade. Kalle var en av dem som blev i kastad hehe. Senare på kvällen blev det bad i deras utomhus jacuzzi och det var riktigt gött. Festen var jäkligt kul, det bjöds på mat och dricka och folket hade kul. God Work Mertz ! Kul att Nina och Tommy körde ner från Jönkan och kom på festen !!!

image83
Danne, Bävern och Josse

image84
Lite av spriten :)

image85
Lite av maten

image86
Har ni fest i sommarvärmen eller ?

image87
Älsklingen och födelsedagsbarnet själv


Efter detta så flöt det på med vad som skulle bli sommarens stora tema, nämligen bröllop. Ett bröllop är alltid ett bröllop och de flesta vet hur det går till. Det har dock varit jäkligt kul, dels för att bröllopsfesterna varit roliga med allt vad det innebär men också att man varit delaktig på ett eller annat sätt och det är något jag värdesätter högt.
Jag kan börja med Ankan och Sabinas bröllop som var först ut den 14 juli. De var jättefina tillsammans och dagen var riktigt bra. De hade riktigt tur med vädret också för det regnade hela veckan och även på förmiddagen men sen sprack det upp. På detta bröllop fick jag uppdraget att spela och sjunga två låtar i kyrkan: Lars Winnerbäck - Hon kommer från främmande vidder och Green Day - Time Of Your Life. Jag kan säga att jag aldrig har varit så nervös, för dels har jag inte spelat inför folk på det sättet och sen vill man inte sabba något genom att spela eller sjunga kasst. Men det gick bra tack gode gud!! Och när den spänningen släppte så kunde man njuta av resten av vigseln och sen bröllopsfesten med roliga lekar och tal. Det var så varmt i lokalen där de hade sin fest att det inte fanns en torr skjorta/klänning men det sket alla i, vi körde som satan och hade riktigt kul!
Dagen efter åt vi på lilla torg alla kompisarna och det var riktigt mysigt.

image88
Beautiful :)

image89
Deras son Elias ! Hur söt som helst :)

image90
Jag får en känsla av att vara längre än alla andra !! Ser ju för fasen ut som Gulliver !

image91
Bruden och brudarna

image92
Why the happy face Kalle ?

image93
Brudgummen och gubbarna

image94
Då var vi där igen :)


image95
och de levde lyckliga i alla sina dagar :)

image96
David, Nisse och jag dagen efter på lilla torg


......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0